Historiek van het CC Sp Dept Tech Air

Heraldique_CC_Sp_SBHet CC Sp Dept Tech Air is een onafhankelijk Korps sinds 2002 en heeft wortels die rechtstreeks terug te brengen zijn naar de oprichting van de Belgische Luchtmacht in 1946.

In 2002 scheurden wij ons af van De K Tech S om een onafhankelijk Korps te worden onder commando van het Div DevC gevestigd in Tervuren. Na nog een naamswijziging in 2007 naar FmnC Air werden we dan uiteindelijk in 2008 ondergebracht in het CC Sp te Doornik en verkregen we onze benaming CC Sp Dept Tech Air, tezamen met de Standaard van de inmiddels opgedoekte K Tech S.

Destijds opgericht als Technische School vond zij haar hoofdbestaansreden in het voldoen in de dringende behoefte aan goedgevormde techniekers en specialisten voor het jonge luchtwapen.

Dit is heden ten dage nog steeds onze hoofdopdracht, waarbij we voor elk wapensysteem van de Luchtcomponent (onze voornaamste klant) de techniekers en specialisten van alle categorieën (Offr, NCO en JC) en niveaus (LOO/KOO) vormen en dit zowel op theoretisch als op praktisch vlak.

Hierbij blijven we niet alleen binnen de muren van de Campus Saffraanberg, maar begeven we ons ook ter plaatse in de operationele eenheden.

Bovendien verzorgen wij cursussen in het domein van “International Air Transport Association” & “Air Cargo Handling” en leveren er de officiële certificaten van af.

Gezien de internationale reikwijdte van onze cont(r)acten kunnen wij het merendeel van onze cursussen aanbieden in 3 talen (Nederlands, Frans en Engels).

Het devies op ons kenteken bevat een tekst van Virgilius: Labor Omnia Vincit Improbus (Noest werk overwint alles), een wijsheid die we elke dag opnieuw graag bewijzen aan onze studenten en klanten.