Hoe kan je officier worden?

We nodigen je uit om in dit verband eerst naar de website van de Koninklijke Militaire School (KMS) te surfen naar www.rma.ac.be of hierover het Informatiecentrum in je provincie te raadplegen.

Ben je niet geslaagd in de toegangsexamens van de Koninklijke Militaire School of ben je geslaagd maar niet bij de beste kandidaten weerhouden om studies aan de Koninklijke Militaire School aan te vangen, dan ben je welkom in de Voorbereidende Divisie tot de Koninklijke Militaire School (VDKMS) van het Departement Schoolse Vorming. Hiervoor moet je geschikt bevonden worden om studies op niveau hoger onderwijs aan te vatten en de leeftijd van 33 jaar niet bereikt hebben op 31 december van het wervingsjaar.

Naast de opleiding via de Koninklijke Militaire School zijn er nog mogelijkheden om officier te worden.

Bezit je een master of gelijkwaardig diploma of getuigschrift en heb je de leeftijd van 34 jaar niet bereikt op 31 december van het wervingsjaar, dan kan je op Saffraanberg de vorming officier werving op diploma starten.

Voor adressen en meer details surf naar: www.mil.be