Voorwoord

Beste jongeren,

Van harte welkom op de Campus Saffraanberg.

Ik zou jullie willen bedanken voor de interesse die jullie tonen voor een loopbaan binnen Defensie. Indien jullie van uitdagingen houden, op zoek zijn naar een omgeving waar jullie kunnen studeren en werken in teamverband, waar begrippen als verantwoordelijkheid, respect, toewijding, inzet, doorzettingsvermogen, zelfdiscipline, competentie en beroepsfierheid geen loze woorden zijn, dan zijn jullie op de Campus Saffraanberg op de juiste plek.

In deze brochure vinden jullie inlichtingen over de verschillende vormingen die hier op de campus worden verstrekt aan onderofficieren, officieren bijzondere werving en leerlingen van de Voorbereidende Divisie tot de Koninklijke Militaire School.

Officieren en onderofficieren plannen en voeren het bevel, iedereen op zijn eigen niveau, maar het zijn vooral de onderofficieren die de ploegen leiden en de plannen op het terrein uitvoeren. Zij zijn de ruggengraat van ons leger. Wij als school moeten onze kandidaten op militair, academisch, karakterieel en fysiek vlak op de best mogelijke manier voorbereiden op hun toekomstige taken binnen de militaire organisatie.

Tijdens onze Open Campus Day of tijdens de verkenningsdagen kunnen jullie persoonlijk komen proeven van de sfeer waarbinnen de basisopleidingen verstrekt worden. Het is de bedoeling om jullie tijdens die dagen antwoorden te geven op alle vragen die jullie nog mochten hebben.

Verzamel zoveel mogelijk informatie teneinde de juiste keuze te kunnen maken voor een militaire loopbaan en, wie weet, misschien zullen we binnenkort de gelegenheid hebben jullie te verwelkomen binnen onze campus als kandidaat-onderofficier of -officier.

De Commandant van de Campus Saffraanberg