Erkenning van de promotie

Peter van de promotie

PETER VAN DE PROMOTIE 2023/1 – ADJUDANT-MAJOOR ROLAND MAZY

Adjudant-majoor Roland MAZY start op 1 maart 1986 zijn professionele carrière bij het 5 Bn TTr. Hier fungeert hij achtereenvolgens als radiohersteller, adjunct en uiteindelijk diensthoofd van het “centre de communications”. Vanaf 1 januari 2004 vult Roland een nieuwe functie in binnen een cel die verantwoordelijk is voor het design en uitvoeren van nieuwe projecten,en voor interne training van de specialisten in het competentiecentrum CIS en het competentiecentrum Vliegend Materieel en CIS. In deze functie is Roland de drijvende kracht achter, onder andere, de overgang naar een moderne telefonie-omgeving.

Dankzij talrijke externe vormingen, een uitzonderlijke toewijding en een ongeëvenaarde passie voor zijn werk, ontwikkelde Roland een uitmuntende vakkennis.Deze kennis, gecombineerd met een enorm hoog gehalte aan volharding hebben ervoor gezorgd dat Roland uitstekende resultaten boekte, bijvoorbeeld een aanzienlijke vermindering van kosten voor Defensie.Zo zorgde hij voor de sociale telefonie van onze militairen in operatie toen de verantwoordelijke firma geen oplossing vond. Roland werd beschouwd als dé referentie op het gebied van telefonie. Het is dan ook geen wonder dat Roland zeer snel opklom tot de graad van Adjudant-majoor.

Roland was zeer flexibel, beschikbaar en stond steeds klaar om zijn kennis te delen met anderen, zo heeft hij voor veel jonge onderofficieren de rol van peter en mentor op zich genomen. Naast een voorbeeldig onderofficier die steeds loyaal en integer was ten opzichte van zijn hiërarchie, zorgde Roland altijd voor een aangename sfeer op de werkvloer met zijn opgewekt humeur en was hij een toegewijde en gepassioneerde vader.

In september 2019 werd Roland getroffen door een pijnlijke en agressieve kanker die hij met zeer veel volharding te lijf ging. Zelfs vanop zijn ziekenbed bleef Roland beschikbaar om zijn collega’s bij te staan. Hij verloor deze ongelijke strijd op 21 augustus 2020. Roland was getrouwd met Véronique Mészàros. Samen hadden ze 4 kinderen (Mehdi, Megan, Meïka en Merik) en 3 kleinkinderen (Nathan, Léa en Amalya).