'; echo ""; } ?>

Onze vormingen – KSOO

Wie / Wat / Waar?

Op de Campus Saffraanberg kan je terecht als je wilt starten als onderofficier. Hiervoor moet je minimum een diploma hoger middelbaar onderwijs hebben. Heb je reeds een bachelor- of master-diploma? Dan kan je ook opteren voor bepaalde functies via de werving op diploma. Daarnaast biedt de Campus Saffraanberg een vormingsjaar aan ter voorbereiding van de toelatingsexamens tot de Koninklijke Militaire School. De detailinformatie van de verschillende opleidingen staat hieronder per thema.

Heb je je diploma hoger middelbaar, dan kan je opteren voor de technische of niet-technische opleiding.

Heb je een bachelor- of master-diploma, dan kan je kiezen voor de gewone inlijving of voor een werving op diploma.

Wil je weten welke functies mogelijk zijn na deze opleidingen, check dan mil.be. Meer informatie over de voorwaarden vind je in onze FAQ.

Je kandidatuurstelling als onderofficier of een vormingscyclus duurt drie jaar. Deze vormingscyclus begint op de Campus Saffraanberg, gevolgd door een specialisatiefase in een van de daarvoor voorziene scholen (indien van toepassing) om af te sluiten met “on the job” training in de eenheid.

Je opleiding succesvol afronden in de Campus Saffraanberg betekent dat je slaagt op vier verschillende criteria: academisch, militair, sportief en karakterieel. Regelmatig zal je getest worden of je voldoet aan de vereiste normen.

Zegt de categorie vrijwilliger je meer, of wil je aan de Koninklijke Militaire School studeren, dan kan je je zoektocht beter verderzetten op mil.be.

Technische vorming

Heb je interesse in techniek en wil je jezelf in dit domein verder ontwikkelen? Een technische achtergrond kan helpen, maar is geen must! Waag dan zeker je kans als onderofficier technicus bij Defensie.

Niet-technische vorming

Je wilt in de toekomst een team leiden, in vaak uitdagende omstandigheden? Je wilt in binnen- en buitenland zendingen en operaties uitvoeren? Je kan als niet-technicus kiezen uit …

Bachelor- of masterdiploma

Heb je nog geen bachelor of master en wil je wel officier worden, dan kijk je best op de site van de Koninklijke Militaire School (www.rma.ac.be).
Bezit je een bachelor- of …

Voorbereidende Divisie op de Koninklijke Militaire School

Voor je kan kiezen voor dit voorbereidend jaar, maak je eerst de keuze om deel te nemen aan de toelatingsexamens van de Koninklijke Militaire School (KMS) om de opleiding officier aan te vatten.

Voorbereidende Divisie Techniek

Wil je graag starten aan een technische opleiding binnen de KSOO, maar wil je eerst je basiskennis van wiskunde, geometrie en mechanica op niveau brengen? Dan kan je je inschrijven voor de Voorbereidende Divisie Techniek, …

Voortgezette vormingen

Binnen het Departement Voortgezette Vormingen (DVV) kan je als militair les volgen om jezelf te verdiepen in Engels, Nederlands, Frans of om een kans te maken op een bevordering.

Infocentrum

In het informatiecentrum in jouw buurt kan je terecht met al je vragen.

Defensie rekruteert onderofficieren

Of je nu technisch talent hebt, een passie voor outdoor of gewoon goed bent in het werken met mensen...
Als onderofficier bij Defensie heb je een stabiele job met uitdagingen en doorgroeimogelijkheden.

Defensie rekruteert onderofficieren

Of je nu een technisch talent hebt, een passie voor outdoor hebt of gewoon goed bent in het werken met mensen...
Als onderofficier bij Defensie heb je een stabiele job, met uitdagingen en doorgroeimogelijkheden.

Alle jobs & vacatures